Lerészegedett és elaludt a tolvaj a tetthelyen

Lopás miatt emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben. Az elkövető egy kiskunmajsai tanyába betörve előbb gondosan összekészítette a kiszemelt holmikat, majd megivott egy üveg whiskeyt, amitől azonban úgy lerészegedett, hogy elaludt.

A vádirat szerint a kiskunmajsai férfi – az ügy vádlottja – egy korábbi börtönbüntetéséből feltételesen szabadulva, tavaly július 14-én a déli órákban bement egy kiskunmajsai bekerített tanyára, és az ablakot betörve a lakóépületbe is bejutott. A házban szeszes italokat, kozmetikai termékeket és kávét készített össze egy táskába, de az ott talált 10 ezer forintos bankjegyet is zsebre tette. Ezután talált egy üveg whiskeyt, amit ott a helyszínen el is fogyasztott. Ettől azonban olyan erősen lerészegedett, hogy ott helyben elaludt. A hazaérkező sértett talált rá.

A férfinak amiatt is felelnie kell, mert korábbi szállásadóját is meglopta. Miután az idős asszony tavaly augusztusban kiköltöztette a férfit, még négy alkalommal ment vissza a sértett távollétében az ingatlanba és ékszereket, karórát, hallókészüléket, valamint készpénzt vitt magával, összesen mintegy 240 ezer forint értékben.

Mindkét sértett kérte a kárának megtérítését. 

Az ügyészség a többszörös, különös visszaesőnek számító férfit kétrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes kedvezménnyel sem szabadulhat. Ráadásul a korábbi büntetése hátra lévő részét is le kell utólag ülnie. A férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !