Hamis végzettségi és orvosi iratokkal biztosított munkaerőt

Vádemelés egy 30 éves férfi ellen, aki munkaerő közvetítőként hamis végzettségi és orvosi iratokkal biztosított munkaerőt

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 éves férfi egy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég képviselőjeként biztosított munkásokat egy Győr melletti településen lévő cégnek. A munkaügyi ellenőrzés során azonban kiderült, hogy két munkavállalónak nincs meg a munkához szükséges jogosítványa. Ezért a cég felvette a kapcsolatot a vádlottal, hogy a szükséges jogosítványokat küldje meg nekik - olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Ekkor a vádlott postai úton megküldött a két munkavállaló nevére szóló bizonyítványokat és gépkezelői jogosítványokat a cégnek. Az közokiratokról azonban kiderült, hogy hamisítványok, azokat irodatechnikai eszközök és könyvkötészeti anyagok felhasználásával állították elő.

Ezen túlmenően a vádlott összesen nyolc munkavállaló vonatkozásában hamis „munkaköri orvosi alkalmassági véleményt” biztosított a cégnek, melyek igazolták, hogy a munkavállalók egészségügyileg alkalmasak a munkavégzésre. Ezekről a magánokiratnak minősülő igazolásokról is kiderült, hogy valótlanok, a munkavállalók nem jelentek meg a vizsgálaton.

Az elkövetővel szemben az ügyészség több rendbeli közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat, tettéért a halmazati szabályokra figyelemmel négy és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !