Azzal fenyegetőzött a hajdúdorogi bankfiókban, hogy pisztollyal szétlő mindenkit

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki egy bankban fenyegetőzött.

A vád szerint a korábban gyermekotthonban nevelkedett férfi a 18. születésnapját követően, 2021. október 6-án megjelent az egyik pénzintézet hajdúdorogi fiókjában, ahol a gyámi betétjében összegyűjtött teljes összeget szerette volna felvenni. A pénz kiadásához azonban szükség volt egy határozatra, amit a fiatal nem tudott bemutatni, így nem teljesítették a kérését, ezért felháborodva távozott.

Másnap az elkövető a fiókban ismételten kérte a pénz kiadását, de ekkor sem vitte a szükséges dokumentumot, így a bankban megtagadták a kifizetést. Ezen feldühödött a férfi és távozása előtt megfenyegette az alkalmazottat azzal, hogy másnap pisztollyal visszajön és szétlő mindenkit - olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyintéző megijedt a férfi kijelentéseitől, ezért feljelentést tett a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon, a nyomozás során pedig zaklatás vétsége miatt kérte az elkövető felelősségre vonását.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatal férfival szemben személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !