„Ha megcsalsz, elcsúfítalak, átszúrom a szádat, megöllek!”

A Pest megyei rendőrök befejezték annak a 26 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint örkényi otthonukban egy konyhakéssel többször megszúrta és megvágta élettársát, amit végig nézett az áldozat 5 éves kislánya - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vérző ujjú férfi kért az Örkényi Rendőrörsre bekopogva segítséget. A rendőrök mentőt hívtak, mint kiderült egy másik egység akkor már úton volt egy helyi címre, ahonnan segélyhívás érkezett.

Egy 26 éves asszony tárcsázta a mentőket, mivel akkori élettársa a 26 éves K. Roland féltékenységtől vezérelt, indulatos veszekedés hevében először ököllel eset neki, majd az asztalról felkapott egy konyhakést, amivel többször megszúrta és megvágta. Amikor a penge beletört az asszony testébe, felkapott egy másikat és azzal folytatta ámokfutását. Az áldozat az ütések és szúrások következtében életveszélyes koponyasérülést, koponyacsont-törést, koponyaűri vérzést, illetve hasi sérülést szenvedett, életét a gyors és intenzív orvosi ellátás mentette meg.

A 26 éves férfit kihallgatták, a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, vallomást azonban nem tett.

A nyomozás felszínre hozta az előzményeket: a néhány hónapja tartó kapcsolatot kezdettől fogva hangoskodások, ütések, hajtépések jellemezték. A férfi beteges féltékenységi rohamai rendszeresen dühödt verésbe fordultak. A 2020. szeptember 3-ai este is így kezdődött, a támadás akkor maradt abba, amikor az áldozat egyik gyermeke - látva a történteket - sikítani kezdett.

A történteknek szem-, és fültanúja volt ugyanis az áldozat 5 éves kislánya, akinek érzelmi fejlődésében - az eljárás során kirendelt igazságügyi pszichológus-szakértő véleménye szerint - a látottak és hallottak olyan pszichés, kóros elváltozást okoztak, mely alkalmas az értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődésének veszélyeztetésére.

A 26 éves férfival szemben az emberölés bűntette kísérletének, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !