Bedrogozva gázolt halálra két kerékpárost

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt a 36 éves szlovák férfi ellen, aki két kerékpárost gázolt halálra, és mindkét esetben elhajtott a helyszínről.

A 36 éves szlovák férfi a cselekmény előtt pár nappal szabadult egy szlovák börtönből. Az ominózus napon a hajnali órákban úgy vezette a vállalkozása tulajdonában lévő autót, hogy előtte kábítószert, kannabinoidot, amfetamint és metamfetamint fogyasztott - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A férfi bódult állapotban vezette át Szlovákiából a járművét, és a hajnali órákban Jánossomorja belterületén haladt, mikor tompultsága miatt jobbra tartva rátért a kerékpársávra, ahol elütötte az ott szabályosan kerékpározó 20 éves nőt. A sértett az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Alig másfél órával később az elkövető már Mosonmagyaróváron járt autójával, ahol a lámpa piros jelzése miatt lépésben haladó kocsisort jobbról előzve ráhajtott a kerékpárútra, és elütötte a szabályosan kerékpározó 49 éves férfi sértettet, majd innen is megállás és segítségnyújtás nélkül távozott. A sértett két héttel később, a kórházban hunyt el a baleset során szerzett sérülései miatt.

Az elkövetőt még aznap reggel, állampolgári bejelentés alapján elfogták a rendőrök. A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és minősített segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján vele szemben 12 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint utasítsa ki Magyarország területéről.

A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !