A vásárlók szeme láttára ütötte ki ellenfelét az egresszív férfi egy veszprémi dohányboltban (videó)

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és további garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy többszörös visszaesővel szemben.

A vádirat szerint a 49 éves férfi 2021. augusztus 29-én, a hajnali órákban egy népszerű veszprémi szórakozóhelyen, közvetlenül az érkezése után félmeztelenre vetkőzött, és így ment a tánctérre. A biztonsági őr, ismerve a vádlott erőszakos természetét, előre figyelmeztette, hogy tartsa be a rendszabályokat, amit a férfi zokon vett, és az őrnek támadt. Az őr a feléje irányuló ütések közepette, a kollégáival együtt igyekezett ártalmatlanítani a férfit, majd kitessékelték a bejárat elé. Az elkövető ezután többször próbált erőszakkal visszajutni a szórakozóhelyre, közben ököllel megütötte az őt akadályozó őrt, míg végül a rendőrök a helyszínre érkeztek.

2021. november 1-jén, délután, a vádlott egy belvárosi dohánybolthoz érkezett a nagytestű kutyájával Veszprémben, melynek bejárata előtt egy kisebb kutya várakozott a bent vásárló gazdájára. Az állat megriadt a nagyobb kutyától, és a gazdájához futott, aki erre szólt a férfinak, hogy fogja vissza a kutyáját. Az elkövető emiatt úgy megdühödött, hogy a másik férfi kerékpárját kezdte rugdalni, ezzel a biciklit és tulajdonosát is a földre döntve.

A kerékpáros röviddel később visszatért a dohányboltba, hogy az előző cselekményről esetlegesen készült kamerafelvételről érdeklődjön, mire a még közelben lévő erőszakos férfi utánament a dohányüzletbe, és a sértettet az ott vásárlók szeme láttára fellökte, majd egy ökölütéssel újra a földre terítette.

Az ügyészség a korábban már többször elítélt és a bűncselekmény elkövetésekor is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfival szemben fegyházbüntetés kiszabására és a felfüggesztett szabadságvesztésének utólagos végrehajtására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !