20 euróval akarata megvesztegetni egy román cigarettacsempész a tiszabecsi pénzügyőrt

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettével gyanúsította meg azt a román férfit, aki a határon szolgálatot teljesítő pénzügyőrt akarta megvesztegetni.

A Tiszabecs Közúti Határátkelőhelyen egy román férfi kívánt belépni személygépkocsival Ukrajnából Magyarországra. A megalapozott gyanú szerint a 21 éves férfi a gépkocsiban 56 doboz, és további 160 szál magyar zárjegy nélküli cigarettát szállított. A vámellenőrzés során a ténylegesnél kisebb mennyiségű, összesen három karton cigaretta szállításáról nyilatkozott, amely azonban még mindig meghaladta a vámmentesen behozható mennyiséget.

Az elkövető 20 eurót ajánlott fel a pénzügyőrnek azért, hogy a kötelességét megszegve ne állapítsa meg a fizetendő behozatali vám és egyéb terhek összegét, illetve annak beszedése nélkül engedje belépni. A pénzügyőr a jogtalan előnyt visszautasította, és lefolytatta a vámellenőrzést - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

Miután a pénzügyőr a gépkocsit átvizsgálta, és feltárta a vámszabálysértést, a férfi ismételten felajánlotta a 20 eurót azzal a céllal, hogy a törzsőrmester szegje meg a kötelezettségét. A vesztegetési pénzt a pénzügyőr nem fogadta el, és a férfival szemben eljárást kezdeményezett.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a román férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !