Maradandó fogyatékosságot okozott a gyalogosnak

A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a kijelölt gyalogosátkelőhelyen ütötte el a gyalogost - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi Komáromban, a párhuzamos közlekedésre alkalmas Mártírok útján vezette a személygépkocsiját. A külső forgalmi sávban egy tehergépkocsi a kijelölt gyalogosátkelőhely előtt megállt azért, hogy a gyalogos áthaladását biztosítsa.

Az elkövető figyelmetlen volt, nem a fokozott óvatossággal közeledett az átkelőhelyhez, ezért nem vette észre, hogy a tehergépkocsi megáll, és azt sem, hogy a sértett átmegy. A vétkes sofőr későn észlelte a nőt,  vészfékezett, ezzel azonban a sértett elütését elkerülni nem tudta.

A nő súlyos, maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Komáromi Járásbíróság a büntetlen  előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, valamint hosszabb időben meghatározott járművezetéstől eltiltást szabjon ki.  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !