Hazafelé tartó nőt akart megerőszakolni egy férfi Szigetszentmiklóson

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki egy ritkán lakott településrészen hazafelé tartó nőt próbált megerőszakolni, majd elvette telefonját - olvasható a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A megalapozott gyanú szerint késő délután a sértett egyedül gyalogolt Szigetszentmiklós külső részén, egy bányató melletti utcában. A gyanúsított vele szemben sétált. Amikor elhaladtak egymás mellett, a férfi a nő után fordult, már eleve azzal a céllal, hogy megpróbáljon vele szexuális kapcsolatot létesíteni.

Miután utolérte a nőt, beszélgetést kezdeményezett vele. Egy ideig egymás mellett haladtak, majd a férfi a nő elé lépett, megfogta vállánál és egyértelművé tett, hogy vele közelebbi kapcsolatba akar lépni. A nő nem tudott szabadulni a férfi fogásából, aki őt időközben behúzta az egyik kerítés nélküli telekre, ott a földre teperte, ránehezedett, majd lehúzta a nadrágját. Ezután megpróbált a sértettel közösülni, ami a nő védekezésének köszönhetően nem sikerült.

Ekkor a férfi felfigyelt arra, hogy egy autó közeledik az utcában, így felhagyott a cselekményével. Magához vette a sértett elejtett mobiltelefonját, majd a helyszínről elmenekült.

A szigetszentmiklósi rendőrök öt nap alatt elfogták a férfit, akit szexuális erőszak bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását eljárási jelenlétének biztosítása, valamint a bizonyítás megnehezítésének, illetve a bűnismétlés veszélye miatt.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !