Ellopott, majd fémhulladékként eladott egy autót egy érdi férfi

Egy autótulajdonos tárcsázta a segélyhívót 2022. január 27-én és bejelentette, érdi háza előtt tíz nappal azelőtt leparkolt, 300 ezer forintra értékelt kocsiját valaki ellopta. A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, ellenőrzéseket tartottak, köztük a környéken lévő méhtelepeken is. Az egyiken újabb adatokhoz jutottak: leadták, a kocsinak azonban már hűlt helye volt.

A rendőrök azonosították a már viseltes állapotú járművet leadó férfit, F. Gyula 2021. február 1-jén már a kihallgató helyiségben ült. Kiderült, a férfi a lopás után nekiveselkedett és megbontotta a járgányt, majd egy héttel azelőtt a közeli telephelyre vitte. Fémhulladékként leadva 68 ezer forintot kapott érte. Azóta ollózógépbe került, felszabdalták, szeletelték és elszállították.

A munkanélküli férfi nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, azonban tagadta, hogy tettével bűncselekményt követett volna el - a jog szerint azonban igen. Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellen eljárás az Érdi Rendőrkapitányságon, szabadlábon védekezhet.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !