Több mint 850 000 forintot lopott el két zsebtolvaj


A Soproni Járási Ügyészség vádirata szerint az 58 és 49 éves elkövetők tíz esetben több mint 850 000 forintot loptak el trükkös módszerrel.

Az idősebb tolvaj különböző áruházak parkolójában szólította meg a jellemzően időskorú sértetteket. Azzal az indokkal, hogy váltsanak neki pénzt a bevásárlókocsihoz, kihasználta figyelmetlenségüket és a pénztárcájukból kilopta a készpénzt, majd társával autóval távoztak a helyszínről.

A vádlottak ezzel a módszerrel tíz alkalommal a 48 és 86 év közötti sértettektől alkalmanként 16 000 és 142 000 Ft közötti összegeket zsákmányoltak, összesen több mint 850 000 Ft kárt okozva - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Az 58 éves, többszörösen visszaeső vádlott letartóztatásban várja az eljárás végét. Vele és társával szemben az ügyészség több rendbeli, többszörösen minősülő lopás miatt emelt vádat, velük szemben - a halmazati és a visszaesőkre vonatkozó szabályokra is figyelemmel – több mint hat év szabadságvesztés is kiszabható. 

A nyomozás során a Soproni Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Soproni Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !