Keresés ebben a blogban

Rendőrökre uszította kutyáit az öngyilkossággal fenyegetőző hajdú-bihari férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt rendelt el nyomozást.

2022. január 19-én éjszaka egy ittas férfi öngyilkossággal fenyegetőzött Hajdú-Bihar megyei otthonának udvarán, akihez segítséget kértek. Az Országos Mentőszolgálat helyszínre érkező tagjai közölték a fiatal férfival, hogy az önkárosítási szándéka miatt kórházba kell szállítaniuk, ő azonban ezt megtagadta. A mentősök rendőröket hívtak azért, hogy biztonsági intézkedés keretében biztosítsák az önveszélyes állapot megszüntetését, és a férfi egészségügyi intézetbe szállítását - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

A kiérkező rendőrök többször felszólították a férfit az együttműködésre, és figyelmeztették, hogy ellenállása esetén testi kényszert és bilincset fognak alkalmazni. Mivel a férfi továbbra sem működött együtt, a rendőrök testi kényszert alkalmaztak, aminek ő ellenállt, és három kis testű, keverék kutyáját a rendőrökre uszította, folyamatosan harapására utasítva őket. Az egyik kutya rátámadt a rendőrökre és megharapta az egyik bokáját, majd felugorva belemart a másik kezébe.

A rendőrök nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek, ezért joghatályos magánindítványt terjesztettek elő. 

A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és két rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a kutyák gazdáját.  

Az ügyészség indítványozta a bűncselekmény elkövetését tagadó, többszörösen büntetett előéletű és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi letartóztatását, aki jelenleg is szándékos, személy elleni erőszakos bűncselekmény miatti büntetőeljárás hatálya alatt áll és az elmúlt két évben több alkalommal is elmarasztalásra került szándékos szabálysértések miatt. A bíróság egyetértve az ügyészség indítványával egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !