Maradandó sérülést okozó balesete után ismét ivott és karambolozott egy nő

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki többször is alkohol, valamint gyógyszerek hatása alatt vezetett. Egyik esetben egy zebrán szabályosan átkelő nőt ütött el, akinek a baleset következtében maradandó sérülése keletkezett - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a nő Kecskeméten a Nyíri úton bódult állapotban közlekedett autójával, amikor egy kijelölt gyalogátkelőhely előtt nem adott elsőbbséget a kerékpárját maga mellett toló asszonynak, és elütötte. A sértett elesett, elveszítette az eszméletét és súlyos, életveszélyes koponya-, valamint maradandó károsodás visszamaradása mellett gyógyuló végtag sérüléseket szenvedett.

A nő szervezetében kisebb mennyiségű alkohol mellett központi idegrendszerre ható gyógyszerek is voltak, amelyek együttesen a vezetési képességre hátrányosan hatottak. A baleset azért következett be, mert az elkövető több KRESZ-szabályt is megszegett. Eszerint járművet az vezethet, aki nem áll a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, továbbá gyalogátkelőhelyet csak olyan sebességgel szabad megközelíteni, hogy a járművezető meg is tudjon állni.

A nő a rendőri intézkedés és a vezetői engedélyének helyszíni elvétele után ismét ivott, majd folytatta útját Soltvadkertre. Ittassága és bódultsága miatt azonban nem tartott kellő követési távolságot, és belerohant az előtte haladó, kanyarodás miatt lassító személyautóba. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, de mindkét jármű megrongálódott.

A vádlottnak azért is felelnie kell, mert néhány nappal korábban - szintén ittasan - egy szalagkorlátnak ütközött.

Az ügyészség a büntetett előéletű nőt maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és kétrendbeli ittas járművezetés vétségével vádolja. Az ügyészség vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a járművezetéstől is tiltsa el. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog döntést hozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !