Külföldi autók behozatalával ígért kiváló befektetési lehetőségeket

Csalás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki külföldi autók behozatalával ígért kiváló befektetési lehetőségeket ismerőseinek, de végül több mint 62 millió forint kárt okozott nekik - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-t.

A nagykőrösi férfi 2018 júliusa és 2021 januárja között Kecskeméten, Nagykőrösön, Szolnokon és a környező településeken felkereste az ismerőseit. Kedvező befektetési lehetőséget ajánlott nekik, ami abban állt, hogy külföldön jó áron gépjárművet fog vásárolni és behozatja Magyarországra. Itthon a forgalomba helyezés után magasabb áron fogja eladni az autókat, a nyereséget pedig a kölcsönkapott összegek visszaadásán kívül meg is osztja az ismerősökkel.

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott ehhez különböző összegeket kért rövid időre a sértettektől. A legkisebb kölcsön félmillió, a legmagasabb pedig 12 millió forint volt. Valójában azonban szó sem volt befektetésekről: a vádlott el volt adósodva és a pénzt tartozásai kifizetésére fordította. A csaló eleve tudta, hogy nem fogja visszafizetni a kapott pénzt; ezzel a módszerrel húsz sértettet károsított meg.

A letartóztatásban lévő férfit húszrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják. Az ügyész a vádlottra végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta - áll a közleményben.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !