Vizet kért az idős nőtől, majd ellopott tőle 80 ezer forintot a trükkös tolvaj

Egy Pápa melletti településen élő idős nőt egy ismeretlen férfi az otthonában meglopott. A hölgyhöz vízkérés ürügyén jutott be a trükkös tolvaj, majd amíg a mozgásában korlátozott házigazda vizet engedett egy pohárba, az idegen magához vette a lakásban talált több mint 80 ezer forintot. A sértett a tolvaj távozását követően észlelte pénze eltűnését, és azonnal értesítette a rendőrséget.

A nyomozók gyors adatgyűjtésének köszönhetően a körzeti megbízottak még aznap este Pápán igazoltatták az autóval közlekedő feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak. A 36 éves dabronyi lakost gyanúsítottként kihallgatták kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy az ellopott összeg egy részét már elköltötte. A megmaradt - ötvenezer forint - készpénzt a rendőrök lefoglalták, majd azt visszaadták a sértettnek - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a fiatalembert őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !