Ugrás a fő tartalomra

Patkányok, falból kilógó vezetékek, emberi ürülék - ilyen körülmények között élt öt hevesi gyerek

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy jelenleg is letartóztatásban lévő, 30 év körüli párral szemben, akik az egyik hevesi városban a gyermekeik sérelmére folyamatosan súlyos bűncselekményeket követtek el.

A család egy négy szobás házban élt, ahol az öt, 2-12 év közötti gyermekük - négy kislány és egy kisfiú - rendkívül elhanyagolt körülmények között nevelkedett. A lepusztult, koszos épületben patkányok tanyáztak, a vezetékek kilógtak a falból, az ingatlanban nem volt sem fűtés, sem vezetékes víz. Az itt élők egyetlen szobában húzták meg magukat, ahol közös ágyban aludtak. Az élelmiszert a ruhásszekrényben tárolták és azt a gyerekek - tányérok híján - üres tejfölös dobozokból ették. Az udvart szemét, derékig érő gaz, valamint emberi-, és kutyaürülék borította - olvasható a a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A szülők azonban nem csak az otthonukat hanyagolták el ilyen mértékben, hanem gyermekeik nevelésére sem fordítottak szinte semmilyen figyelmet. A kicsik ápolatlanok voltak, gyakran éheztek, testileg lesoványodtak, emellett mentális egészségük, szellemi fejlődésük sem volt biztosított, így a kommunikációjuk és szociális szintjük messze elmaradt a kortársaikétól. A vádlottak rendszeresen bántalmazták is a kiskorú sértetteket, akiknek szeme láttára sokszor egymással is agresszívan viselkedtek.

Ezen a helyzeten a helyi családsegítő szolgálat és a gyermekorvos is próbált segíteni, de miután nem jártak sikerrel, a gyerekek nevelésbe vételére került sor. Ennek keretében a gyámhatóság hivatásos gyámot jelölt ki, és szünetelni rendelte a vádlottak szülői felügyeleti jogát.

Ezt megelőzően, a nő előző kapcsolatából született, legidősebb kislányt - akit csecsemőkorától nevelt – a férfi szexuálisan is többször molesztálta, vele pornófilmeket nézetett, miközben nemi aktusokra kényszerítette őt.

A Heves Megyei Főügyészség az apát emiatt tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolja amellett, hogy mindkét szülővel szemben öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is vádat emelt.

Vádiratában az ügyészség arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben főbüntetésül 13 és fél évi, míg a nővel szemben 3 évi szabadságvesztést szabjon ki, egyben szüntesse meg mindkettőjük szülői felügyeleti jogát valamennyi gyermek vonatkozásában.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy 17 éves fiú meghalt az 5-ös főúton történt balesetben

Az 5-ös főút 31-es kilométerében közlekedett személygépkocsijával egy 26 éves férfi, amikor lehaladt az útról és egy fának ment, majd megpördült és visszatért az úttestre. A balesetben egy 17 éves fiú a helyszínen meghalt, a sofőr és további két 16 éves utasa közül egyiküket súlyos, két embert pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Tragikus baleset történt Nyíregyháza és Nagykálló között

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 4911-es út 5. kilométerszelvényében Nyíregyháza és Nagykálló között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.  A rendelkezésre álló adatok szerint egy Nagykálló irányába haladó személygépkocsi megcsúszott az úttesten, és a szemközti forgalmi sávba sodródott, ahol összeütközött egy Nyíregyháza felé közlekedő mikrobusszal.  A baleset következtében a személygépkocsiban egyedül utazó 22 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  A rendőrség a helyszínelés idejére a balesettel érintett útszakaszt lezárta, a forgalmat mindkét irányból Nyíregyháza-Nyírjestanya felé terelik.   Fotó: Illusztráció KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton

A rendelkezésre álló adatok szerint Budapest XVIII. kerületében, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton fának ütközött egy személygépkocsi. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A Ferihegyi Repülőtérre vezető utat a Budapestről kifelé vezető oldalon lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit. MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Dunavarsány közelében

Meghalt egy 35 éves sofőr, egy másik, 51 éves vezető pedig súlyosan megsérült, miután három autó ütközött az 51-es úton Dunavarsány térségében  közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon. Azt írták, hogy az egyik autó eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba és a szemből érkező autónak csapódott; a szabályosan haladó kocsinak hátulról egy másik jármű is nekiütközött - tudatta az MTI. A baleset miatt az első autó 35 éves sofőrje a helyszínen meghalt, a második kocsi 51 éves vezetőjét a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba - tették hozzá. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Tragédia a a 31-es számú főúton

A 31-es számú főút 116-os kilométerében Tenk és Heves között egy személyautó lesodródott az úttestről és az árokba borult.  A baleset következtében a járművet vezető 32 éves férfi a helyszínen életét vesztette - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A helyszínelést a rendőrök befejezték, zavartalanul halad a forgalom. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !