Fotó: Street Kitchen |
- 100 g tarhonya
- 5 - 6 ek olaj
- 1 fej hagyma (kisebb)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 1 ½ l zöldségalaplé
- 100 g sárgarépa
- 100 g fehérrépa
- 180 g burgonya
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A tarhonyát sötétbarnára pirítjuk az olajon, majd kiszedjük a lábasból.
A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk a lábasban, majd félrehúzzuk és fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, visszatesszük a tarhonyát, felforraljuk, majd megfőzzük.
Amikor a tarhonya félig megfőtt, akkor hozzátesszük a felszeletelt répát, fehérrépát és a felkockázott burgonyát. Addig főzzük, amíg a zöldségek is teljesen meg nem főttek, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor kész a leves, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.
(Via Street Kitchen)