Kokaint rendelet a tejfakasztó bulira az újdonsült apuka

Rendőrségi rajtaütés szakította félbe azt az összejövetelt, melyet egy 39 éves férfi tartott a kislánya születése alkalmából Felsőtárkányban.

Az ünnepséget megelőzően az apa felhívta egy budapesti ismerősét, akit arra kért, hogy vigyen neki kokaint. A férfi eleget tett a kérésnek, és az esti órákban több mint négy gramm tiszta hatóanyag tartalmú kábítószerrel a zsebében jelent meg a háznál. A megrendelő átvette a drogot, amiért 200.000 forintot fizetett a szállítónak, majd az árut önzáró tasakokba csomagolva elrejtette a lakás különböző pontjain. A rendőrök ezt követően csaptak le az elkövetőkre, és találták meg az eldugott kábítószert - olvasható a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az elfogott vádlottak szervezetében a szakértői vizsgálatok kimutatták a megelőző drogfogyasztás nyomait is.

A rendőrség a budapesti férfi otthonában szintén kutatást tartott, melynek során a csekély mennyiség felső határát jóval meghaladó mennyiségű kokaint, valamint forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket és az azok beadásához szükséges eszközöket találtak. Az utóbbiak olyan tiltott teljesítményfokozó szerek voltak, melyek esetében nem álltak fenn a birtoklásukat lehetővé tevő, jogszabályban meghatározott különös méltánylást érdemlő betegellátási érdekek.

Az Egri Járási Ügyészség kábítószer tartásával elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a két terheltet, emellett a fővárosi illetőségű férfival szemben gyógyszerhamisítás bűntette és átadással elkövetett kábítószer kereskedelem bűntette miatt is vádat emelt. A vádhatóság arra tett indítványt, hogy a bíróság a budapesti férfival szemben 5 év fegyházat, míg a társával szemben 2 év börtönbüntetést szabjon ki, emellett tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától és a kereskedő esetében rendeljen el vagyonelkobzást is a lefoglalt kábítószerek elkobzása mellett.

7

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

r