A megengedett legnagyobb sebességet átlépve előzött, tömegszerencsétlenség lett a vége

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen, aki szabálytalan előzésével két ember halálát okozta.

Fejes Péter megbízott Vas megyei főügyészhelyettes az MTI-vel hétfőn tudatta: a baleset Celldömölk és Mersevát között történt.

A vádlott az általa vezetett vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel egy buszt próbált megelőzni. Amikor a busz mellé ért, észrevette, hogy szemből egy gépkocsi közeledik. A vádlott megpróbált visszatérni a busz mögé - közölte a főügyészhelyettes.

A személygépkocsi vezetője, hogy elkerülje az ütközést a teherautóval, balra kormányozta járművét, és nekiütközött a busznak, majd az autó az árokba csapódott. Vezetője és utasa meghalt. Az autóbusz szintén letért az útról, és az árokban oldalára dőlt. A rajta utazók közül hárman súlyosan, nyolcan pedig könnyebben megsérültek - tartalmazza a főügyészség közleménye.

A baleset azért következett be, mert a vádlott a megengedett legnagyobb sebességet átlépve úgy előzött, hogy annak nem voltak meg a feltételei - közölte Fejes Péter.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !