Többször is szexuálisan zaklatta gyermeke 10 éves osztálytársát a somogyi férfi

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta azzal a vádlottal szemben, aki gyermeke osztálytársához többször szexuális indíttatással közeledett.

A Somogy megyei kisvárosban élő negyvenes éveiben járó férfi szexuálisan közeledett egyik gyermeke 10 éves osztálytársához, aki náluk vendégeskedett. Az eset után néhány héttel a vádlott gyermekeit ismételten meglátogató, a szobában rövid időre egyedül maradó kislánnyal szemben megismételte a szexuális cselekményt - olvasható a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyben elsőfokon eljárt Kaposvári Törvényszék a vádlottat – a váddal egyezően - tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete és hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért 6 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélettel szemben a védelem enyhítésért fellebbezett. A fellebbezés folytán folyamatban lévő másodfokú eljárásban a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !