Távolsági buszon szállították a készpénzt az illegális valutaváltók Zalában

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának nyomozói befejezték a jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt indított nyomozást - írta a police.hu.

A zalai rendőrök még 2023. augusztus 7-én elfogtak két férfit, akik több éve illegálisan, engedély nélkül váltottak valutát. A nyomozók megállapították, hogy egy 55 éves lenti lakos rendszeresen adott el feketén eurót, melyet becsomagolt, és a Lenti–Budapest között közlekedő távolsági busz sofőrjével elküldte egy, a fővárosban lakó 49 éves egyiptomi ismerősének, aki azt beváltotta, és forintban visszaküldte.

A rendőrök akkor érték tetten a külföldit, amikor a neki küldött – 60 ezer eurót tartalmazó – csomagot átvette a Népligetben, az annak megfelelő összeget pedig forintban átadta. A nyomozók lefoglalták az elfogásnál és a kutatás során megtalált, 13 millió forintot érő valutát.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság befejezte a két gyanúsítottal szemben a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett miatt folytatott nyomozást, az iratokat megküldte az ügyészségnek.