"Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről" - Magyar Péter Kijevbe utazik

Magyar Péter július 10-én hajnalban a TISZA Párt és a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazik. Apaként úgy érzi, nem tehet másként - olvasható a párt közleményében.

"A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre. Mi magyarok, jobb- és baloldaliak közösen utasítjuk el az erőszakot és háborút. Szolidárisak vagyunk és a gyermekek egészsége és a biztonsága a legfontosabb számunkra. Ezért rendkívüli humanitárius akciót szervezünk." - írták.

"A Medspot Alapítvány segítségével jelentős mennyiségű egészségügyi és orvosi eszközt juttatunk el a legjobban rászoruló helyi kórházaknak. A magam nevében, magánszemélyként 1 millió forintot ajánlok fel az Alapítványnak." - tette hozzá Magyar Péter.

Továbbá Magyar Péter és a TISZA Párt arra kér mindenkit, hogy aki teheti, csatlakozzon a kezdeményezéshez, és segítsen ahogy tud. “ Aki egy életet megment, az az egész világot menti meg." - áll a közleményben. (OS / Fotó: Magyar Péter Facebook oldala)