Nehéz sorsú hiszékeny lányokat csábított el 9 férfi, aztán kivitték őket Dániába, ahol megalázták és futtatták őket

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség vádat emelt nyolc békés vármegyei valamit egy makói férfival szemben, akik 2019. és 2021. év között koppenhágai lakásokba szállítottak és prostitúciós tevékenységre kényszerítettek tizenöt kiszolgáltatott nőt.

A vádirat szerint a vádlottak a Magyarországon megismert, nehéz sorban élő, fiatal nőknek előbb szerelmet ígértek, majd miután a bizalmukba férkőztek, szexuális szolgáltatások nyújtására vették rá őket. Előfordult, hogy a lányokat itthon, vagy Németországban futtatták, de legtöbbször Koppenhágába vitték. Itt online szexpartner-kereső oldalakon hirdették meg, majd az egyik vádlott által bérelt ingatlanokban szobáztatták őket, a keresményüket pedig elvették. Miután elérték, hogy tőlük teljesen függő helyzetbe kerüljenek, az elkövetők lealacsonyítóan beszéltek a sértettekkel. Több ízben tettleg bántalmazták, megalázták őket, egyiküknek rendszerint a szobasarokban kellett térdepelnie mások jelenlétében.

A vádlottak „saját lányaik” futtatása mellett oly módon segítették egymás bűnös tevékenységét, hogy ha valamelyikük nem ért rá, úgy helyette szállították, felügyelték és irányították a másik vádlotthoz tartozó sértetteket, átvették tőlük a bevételeket.

A főügyészség a terhelteket minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével valamint kitartottság bűntettével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Gyulai Törvényszék fog dönteni. (Fotó: police.hu)