Mellkason szúrta élettársa fiát egy román férfi Lajosmizsén

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy elszámolási vita során mellkason szúrta élettársa fiát.

A vád szerint a román állampolgárságú férfi élettársi kapcsolatban él a sértett édesanyjával. A vádlott és az élettársa fia nem voltak haragos viszonyban, külföldön is dolgoztak együtt, ugyanakkor kölcsönösen tartoztak egymásnak. A fiú 2023 októberében külföldi munkavégzést követően hazatért és telefonon felvette a kapcsolatot anyja élettársával annak érdekében, hogy a korábbi bérleményükben tárolt használati tárgyait, műszaki cikkeit magához vegye. A vádlott közölte, hogy időközben azokat egy rokonához átszállította. Ezt a sértett nehezményezte, emiatt vita alakult ki közöttük. Még aznap délelőtt társaival együtt megjelent az ingóságok tárolási helyeként megjelölt lajosmizsei ingatlannál, ahol a vádlott és a családtagjai is ott tartózkodtak. A jelenlévők között vita alakult ki a tárgyak átadása, illetve a kölcsönös tartozás rendezésének módja miatt. A vitába a sértettel együtt érkező személyek is bekapcsolódtak.

A vádlott és a sértett dulakodni kezdtek egymással a ház teraszán, ráncigálták és kölcsönösen torkon ragadták egymást. Ekkor a vádlott a nadrágja zsebéből elővett egy bicskát és mellkason szúrta ellenfelét. A sértett ugyan ellökte magától a támadót, ő azonban a késsel újból lesújtva a vállán is megsebesítette. A dulakodás ekkor abbamaradt és a megszúrt férfi a kíséretében lévő személyekkel együtt távozott.

A sértett a szúrások következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Az ügyészség a román férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá Magyarország területéről kiutasítását indítványozta.

Az elfogása óta letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.