Megöltek egy férfit Budapesten, a három feltételezett elkövetőt őrizetbe vették

Emberölés gyanúja miatt őrizetbe vettek három embert, a feltételezett elkövetők múlt csütörtökön III. kerületi lakásában bántalmaztak egy férfit, aki belehalt sérüléseibe. Az őrizetbe vettek közül ketten beismerő vallomást tettek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn.

A BRFK hétfő reggel azt írta a police.hu-n, hogy a feltételezett tetteseket vasárnap fogták el a III. és a VII. kerületben. A bűncselekménnyel összefüggésben egy 36 éves férfit emberölés, egy 40 éves nőt segítségnyújtás elmulasztása, míg egy 49 éves férfit súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Mindhármukat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A rendőrségi közlemény szerint egy III. kerületi lakóházból július 4-én 17 óra 50 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy egy ott lakó férfit holtan találtak.

A helyszíni szemlekor a rendőrök megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért a BRFK életvédelmi osztálya halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás során felmerült az emberölés gyanúja, ezért a további eljárás emberölés miatt folytatódik - írták.

A békásmegyeri emberölés ügyében tartott sajtótájékoztatóján a BRFK közölte, hogy a 36 éves férfi és a nő beismerő vallomást tett, a másik férfi tagadta bűnösségét. (MTI)