Leütötte és fojtogatta az orvost egy záhonyi férfi, miután az mentőt hívott a sérült feleségéhez

A Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai olyan gyorsan zárták le egy testi sértés aktáját, hogy az elkövető 24 órán belül bíróság előtt állt, és tudomásul is vette az ítéletet, így az jogerőre emelkedett. A világrekordra hajazó bűnügyi siker titka nem csak a példás együttműködésben keresendő - írta a Zsaru Magazin.

Mint írták, egy nő elesett elektromos rollerével Záhony belterületén, és mivel az állán megsérült, gyalog bement a rétközi város központi orvosi ügyeletére.

"Az orvos megállapította, hogy indokolt a beteg kórházi ellátása, ezért mentőt hívott hozzá, és megkérte, amíg az esetkocsi megérkezik, foglaljon helyet a váróteremben. Eközben megérkezett a nő férje, akit telefonon értesített. Az ittasság jeleit mutató férfi értetlenkedve tette szóvá, hogy miért kell mentőre várni, miközben a feleségét ő is be tudná vinni a kórházba. Az orvos nem állt le vele vitázni, csak elismételte, hogy ilyen esetben neki mentőt kell hívnia, és bármelyik pillanatban megérkezhet az esetkocsi. Ez így is lett, viszont a beteg férje ezt az eljárási rendet továbbra is sérelmezte, és a rendelő parkolójában szóváltás alakult ki közte és az ügyelet orvosa között. Ennek során a szitkozódó férj ököllel fejbe vágta a közfeladatot ellátó személyt, aki ettől megtántorodott, és el is esett. A támadó nem érte be ennyivel, rávetette magát az orvosra, és mindkét kezével szorongatni kezdte a nyakát. A hangzavarra kiment az ügyeletről az asszisztens, és leszedte a doktorról a támadót, aki elmenekült. Minderről rögtön értesítették a rendőrséget." - mondta el Ésikné Pócsik Melinda főhadnagy, a Záhonyi Rendőrkapitányság vizsgálati alosztály fővizsgálója. 

Az orvos bal szemöldöke körül mély, repesztett seb keletkezett.

"Az áldozat munkatársa és a mentősök is látták az orvos nyakán a markolásos sérülés nyomait, amiről pár perccel később a járőrök is meggyőződtek. A támadó felesége még ott tartózkodott, és nagyon szégyellte magát férje viselkedése miatt. A mentősök természetesen bevitték a kórházba, ahol megfelelő ellátást kapott, és addig az elkövetőt is elfogták és előállították. V. Tibor (45) a lakcímén tartózkodott, együttműködő volt, és kihallgatásán beismerő vallomást tett. Tettét megbánta, és tudomásul vette, hogy a bíró döntését őrizetben kell megvárnia, ezért átvittük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság fogdájába." - mesélte a főhadnagy, aki a forró nyomos csoport vezetőjeként érkezett a helyszínre.

"Szinte egyszerre volt az asztalomon a szemlejegyzőkönyv és a rendőri jelentés, de a sértett ambuláns lapja is rendelkezésünkre állt, és a tanúvallomásokat is dokumentáltuk. Erről értesítettem az ügyészséget, és kisvártatva azt a visszajelzést kaptam, hogy 14 órára megjelenhetünk az elkövetővel a Kisvárdai Járásbíróságon. Meglepődtünk, hogy 24 órán belül már az ítéletet is kihirdették, ami rögtön jogerőre is emelkedett. Nem emlékszem hasonlóra, és a bűnügyi osztályunkat vezető Koncz Sándor alezredes azt mondta, tudomása szerint Záhonyban ilyenre még nem volt példa, de talán máshol sem. Ezt nem tudom, azt viszont igen, hogy a gyors aktazárásnak a csapatmunka és a szolidaritás volt a záloga. Nyolcan dolgoztunk az ügyön, és mindannyian átéreztük, hogy az orvosi ügyeletek munkatársai is folyamatosan potenciális veszélynek vannak kitéve." - idézte fel Ésikné Pócsik Melinda.

V. Tibor egy év szabadságvesztést kapott két esztendőre felfüggesztve, az orvos repesztett sérülését össze kellett varrni.