Kiraboltak egy fiatal fiút a gödöllői HÉV-en

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik ismeretlenül maradt társukkal együtt a gödöllői HÉV-en raboltak ki egy fiatal fiút.

A vádirat szerint a három elkövető éjszaka, a HÉV szerelvényen utazva kinézte magának a sértettet. Egyikük - aki a cselekményt a későbbiekben irányította - odalépett hozzá és beszélgetést kezdeményezett, amelynek során látta, hogy drága mobiltelefonja van. Ezután visszatért a társaihoz.

Kerepes állomásra érve ugyanezen elkövető újra a sértetthez lépett és kivette a kezéből a 140 000 forint értékű készüléket, majd megpróbált leszállni, de a szerelvény ajtaja bezárult. Ekkor a kocsiban már csak az elkövetők és a sértett utazott. Ezután mindhárom elkövető elindult a fiú irányába és közülük az irányító közölte vele, hogy adja oda mindenét. Ez az elkövető elvette zsebéből a pénztárcáját is és abból kivette a pénzt - 10 000 forintot - majd a tárcát visszadobta a sértettnek.

Ezt követően ugyanezen férfi elővett egy kést is és újra felszólította a sértettet, hogy adja át az összes értékét. A megrémült sértett hátrálni kezdett, de a három férfi követte és végül ketten közülük át is kutatták őt, illetve táskájának tartalmát a földre borították, miközben az irányító a késsel sakkban tartotta. A három férfi ekkor még további közel 50 000 forintnyi értéket vett el a sértettől.

Időközben a HÉV Szilasligeten megállt és a sértett összekapkodva holmijait leugrott róla, majd segítséget kért egy másik utastól, aki kihívta a rendőröket. Ezzel egyidőben az elkövetők is leszálltak és elsétáltak onnan Kerepes irányába.

A gödöllői rendőrök pár nap alatt beazonosítottak két elkövetőt a háromból és őket el is fogták.

A Gödöllői Járási Ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az elkövetők ellen. (Fotó: Illusztráció)