Kilógatta, majd kilökte párját a tizedikről egy győri férfi, a nő meghalt

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 33 éves férfi ellen, aki a tizedik emeltről lökte ki barátnőjét.

A vádirati tényállás szerint a 33 éves férfi barátnőjével és édesanyjával költözött 2023 januárjában az édesanyja által bérelt győri panellakásba, a tizedik emeletre. Időközben ideköltözött meg az édesanya unokája is a családjával, így a lakásban hatan éltek. A terhelt és barátnője kapcsolata 2023 márciusára megromlott, a vádlottnak lett egy új kapcsolata is, emiatt a felek sokszor veszekedtek.

A vádlott és a sértett 2023 márciusában, reggel ismét összevesztek, dulakodtak, majd a terhelt kijött a szobájukból. A sértett sírni kezdett, és az ablakot is kinyitotta, amit az egyik otthon lévő családtag észrevett, és szólt is a terheltnek.

A férfi visszament a szobába, üvölteni kezdett a sértettel, majd megragadta és kilógatta az ablakon. A nő küzdött, megpróbált visszamászni, de ez nem sikerült neki, és a tizedik emeltről lezuhant. A sértett a zuhanás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A büntetett előéletű, letartóztatásban lévő elkövető ellen az ügyészség emberölés miatt emelt vádat. Az ügyészség mértékes indítványa a vádlott beismerése és tárgyalásról lemondása esetére 14 év szabadságvesztés büntetés és 10 év közügyektől eltiltás. 

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni. (Fotó: police.hu)