Ki akarták rabolni a konkurens dílert a kiskunfélegyházai drogkereskedők

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy drogkereskedő párral és két társukkal szemben, akik baseball ütővel a rivális dílerre támadtak azért, hogy a pénzét és drogkészletét megszerezzék.

A vádirat szerint a házaspár 2023 májusától - a 2023 decemberében történt őrizetbe vételükig - „kristály” fantázianevű új pszichoaktív anyaggal kereskedett Kiskunfélegyházán és környékén. A párnak hét állandó vevője volt, akiktől 8 hónap alatt több mint 4 millió forint bevételre tettek szert.

A vádlottaknak konkurenciát jelentett a szintén droggal kereskedő férfi, ezért 2023. október 29-án, este két társukkal együtt elmentek a sártett albérletéhez azért, hogy a pénzét és drogkészletét megszerezzék.

A csengetésre a lakás tulajdonosa nyitott ajtót, akit a drogkereskedő férfi ellökött, majd társaival együtt berontott a lakásba. Ezután a férfi berúgta a sértett lakrészének ajtaját és a baseballütővel a riválisára támadt, pénzt követelve. A sértett elvette a vádlottól a baseballütőt, dulakodtak, amelybe a társak is bekapcsolódtak. A feleség a földről felvett baseball ütővel, az egyik társ pedig egy székkel megütötte a sértettet, akit a másik társ igyekezett lefogni. A cselekménynek az vetett véget, hogy a tulajdonos rokonai értesítették a rendőrséget, emiatt pedig a támadók – zsákmány nélkül – elmenekültek a helyszínről.

A támadás során a vádlottak összetörtek a lakásban egy csillárt, egy asztalt, megrongálták az utcai kaput és a lakásajtót is, 70 000 forint kárt okozva.

Az ügyészség mind az elkövetőket felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettével és rongálás vétségével, míg a házaspárt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével is vádolja. A vádhatóság valamennyiükkel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A vádlottak bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.