Halálos baleset Nyíradonyban: mindkét sofőr felelős az ügyészség szerint

Az ügyészség a közúti balesettel érintett mindkét jármű vezetőjének a felelősségre vonását kezdeményezte.

A vádirat lényege szerint az elkövető Nyíradonyban a megengedettnél gyorsabban, 70-72 km/h sebességgel vezette a kisteherautóját. Mellette - becsatolt övvel - a felesége, a hátsó ülésen - rögzítetlenül - három gyermek utazott. Azért siettek a járművel, mert az egyik gyermek lekéste a távolsági autóbuszt, és utol akarták érni.

Egy jobb kanyarban az apa kikerült egy víztócsát, ami miatt áttért a szemközti sávba. A kanyarban nem látta a szemből érkező, nyerges vonatóból és pótkocsiból álló járműszerelvényt, ami szintén a megengedettnél gyorsabban, 69 km/h sebességgel és a szemközti sávba részben áttérve haladt. Bár mindketten fékeztek, a frontális ütközést nem tudták elkerülni.

A baleset következtében a kisteherautó utasa, a vezető felesége olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy másnap a kórházban életét vesztette. Férje súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, a gyermekek és a nyerges vontató vezetője nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mindkét járművezető sebességtúllépése, KRESZ szabályszegése vezetett a baleset bekövetkezéséhez és a halálos eredményhez. 

A Debreceni Járási Ügyészség a két férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a vádlottakat felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közúti járművek vezetésétől.