Fakaróval ölt az utcán egy lomizó Budafokon

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványozott egy férfi ellen, aki egy fakaróval támadt egy számára ismeretlen férfira és kioltotta az életét. 

A vádirat lényege szerint a vidéken élő férfi ismerőseivel Budapestre utazott azért, hogy a XXII. kerületben, a lomtalanítás keretében kihelyezett lomokból tárgyakat gyűjtsenek maguknak.

A vádlott és ismerősei Budafokon, egy füves-fás területen töltötték az éjszakát, majd másnap is ezen a környéken tartózkodtak és ott a lomtalanításra kikészített tárgyakat válogatták maguknak. A terhelt délután szóváltásba keveredett a lomok iránt érdeklődő személlyel, a konfliktus azonban megmaradt szóbelinek. A nap végén a vádlott alkoholt fogyasztott, majd miután ismerősei éjfél körül lefeküdtek aludni, az ittas férfi bosszúálló hangulatban elindult, és az útja során egy facsemete mellől magához vett egy jókora, egy méternél is hosszabb fakarót. Ezt követően a Bartók Béla úton összetalálkozott egy számára ismeretlen, szintén ittas állapotban lévő hajléktalan férfival, akire rátámadt és olyan súlyosan bántalmazta a fakaróval, hogy a megtámadott a helyszínen életét vesztette. Az elkövető elvette a sértett mobiltelefonját, majd visszament a táborhelyére, ahol végül elaludt.

A budafoki rendőrök rövid időn belül, még éjjel elfogták a férfit, aki előbb letartóztatásba, majd egy évvel később bűnügyi felügyeletbe került. A vádnak rész még, hogy a férfi a bűnügyi felügyeletből megszökött és felszállt egy Szolnokra tartó buszra, amelyet azonban a rendőrség megállított és az elkövetőt elfogta.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg ismét letartóztatásban lévő férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével, kifosztás bűntettével, valamint fogolyszökés vétségével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozta, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint rendelje el egy korábbi, 5 hónapos, felfüggesztett fogházbüntetésének végrehajtását is.