Erre számítson az, aki gyereket, vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben - kemény hangvételű közleményt adott ki a rendőrség

A rendőrséghez július 10-én este érkezett bejelentés, hogy Budapest XIII. kerületében, egy parkoló autóba két kutya van bezárva, és a felhevült utastérben az ebek láthatóan rossz állapotban vannak. Az angyalföldi egyenruhások percek alatt a helyszínre értek, majd látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak a környezeti ingerekre. A rendőrök azonnal az autó ablakának betörése mellett döntöttek - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-bejegyzésében

Míg az egyenruhások a kutyákat kimentették az autóból, az esetet bejelentő állampolgárok hoztak két vízzel teli műanyag lavort. A kutyákat a szobahőmérsékletű vízzel lassan elkezdték hűteni, nem sokkal később az állatok már önállóan ittak is a vízből és nem nagyon akaróztak onnan egy ideig távozni. Fél óra elteltével a kutyák gazdája is előkerült, akit a járőrök intézkedés alá vontak, majd előállítottak. 

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást. 

"Szóval, aki gyereket, vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, ezzel életveszélynek kitéve őket, az erre számítson. Azt sem fogjuk találgatni, hogy esetlegesen megy-e a klíma a lezárt autóban, ha nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor az élet megóvása érdekében törjük az ablakot. 

SENKI NE HAGYJON GYEREKET VAGY ÁLLATOT A ZÁRT AUTÓBAN. AKI PEDIG ILYET ÉSZLEL, HÍVJON BENNÜNKET A 112-ES SEGÉLYHÍVÓ SZÁMON, KOLLÉGÁINK AZONNAL INTÉZKEDNI FOGNAK!"

 - hívta fel a figyelmet a BRFK.