Életveszélyesen megkéselt egy hajléktalan egy veszprémi nő

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 37 éves veszprémi nőnek, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított egy veszprémi hajléktalan sátortáborban ittas állapotban szóváltásba került a sértettel, majd a gyanúsított a sértettet testszerte – a hátán 6 alkalommal, a mellkasa jobb oldalán 1 alkalommal, a felkarján 2 alkalommal, a jobb combján 1 alkalommal – egy késsel megszúrta.

A gyanúsított bántalmazása következtében a sértett mellürege megnyílt, életveszélyes sérülést szenvedett, ezért a kórházban megműtötték.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.