Dílerét zsarolta egy drogfogyasztó Szécsényben

Dílerét zsarolta egy szécsényi 51 éves férfi, aki nem akart többé fizetni a kábítószerért. A férfit letartóztatták, többek között zaklatás miatt indult ellene eljárás, a feljelentést tevő terjesztő ellen is eljárást indítottak - tájékoztatta Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője  hétfőn az MTI-t.

A Szécsényben élő 20 éves fiatalember áprilisban kezdett új pszichoaktív anyag, úgynevezett kristály beszerzésébe, fogyasztásába és terjesztésébe. Egy 51 éves szécsényi férfi naponta vásárolt tőle - esetenként hitelbe - a drognak minősülő anyagból, amelyet családjában és barátaival fogyasztott el - ismertette a sajtószóvivő.  

Egy idő után az idősebb férfi egyre agresszívabban követelte az anyagot, és már nem fizetett érte, sőt, feljelentést kilátásba helyezve védelmi pénzt követelt a fiatalembertől, aki a bántalmazások és a fenyegetések elkerüléséért ötven alkalommal kisebb mennyiségű kábítószert, egyszer pedig 100 ezer forintot adott át zsarolójának.

Az 51 éves férfi a személyes találkozókra - a testi fenyítésekkel fenyegetés nyomatékosítására - többször magával vitte a szintén drogfogyasztó 35 éves férfi ismerősét. Néhányszor nyilvánosan is bántalmazta dílerét.

Buda Gábor közölte: a Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói a zsarolás sértettjének feljelentése alapján június végén indítottak eljárást az idősebb férfi ellen.

A férfit július 3-án fogták el. Zaklatás, rongálás, zsarolás és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt.

Eljárás indult a feljelentővel és több fogyasztóval szemben is új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt, valamint a fenyegetéseknél jelen lévő 35 éves férfinak is felelnie kell zsarolás miatt - tudatta a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.