Családi biznisz - apa és fia loptak nyakra-főre

Egy 47 éves kenderesi lakost többrendbeli vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítanak a karcagi rendőrök. A férfi ellen még 2023-ban indult eljárás, ugyanis február végén egy helyi ingatlanból elvitt egy háromágú alumíniumlétrát. 

Az év vége sem telt eseménytelenül, ekkor egy másik kenderesi lakóépületbe ment be, onnan 135 ezer forint értékben különféle szerszámgépeket zsákmányolt. A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfit azonban nem érdekelte, hogy nyomozás folyik ellene, tovább folytatta bűnös tevékenységét: idén több kenderesi sértett életét keserítette meg, lopásokkal károsította meg őket.

A nyomozók július 2-án találtak rá a tettesre, aki a kenderesi almáskert szénabálái között bujkált, elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Hét bűncselekményt róttak a terhére, részben beismerő vallomást tett. A rendőrök őrizetbe vették a férfit és kezdeményezték letartóztatását. 

A lopásokat 29 éves fia is folytatta, őt négyrendbeli bűncselekménnyel gyanúsították meg a bűnügyesek. Legutóbb egy önkormányzat tulajdonában lévő épületről szaggatta le a rézvezetékeket, majd eladta őket. Beismerő vallomást tett. (police.hu)