Cigit sodortatott áldozatával az oroszlányi rabló, majd ájultra verte (videó)

A rablás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival szemben, aki cigarettát kért a sértettől, majd erőszakkal vette el az értékeit.

A vádirat szerint az elkövető Oroszlányban, a Rákóczi úton, felfigyelt az ittas sértettre, akitől egy szál cigarettát kért. Közben eleredt az eső, ezért sértett közölte, hogy a közeli garázssornál lévő eresz alatt sodor neki egyet. A férfi ezt nem várta meg, a sértettet ököllel gyomron és arcon ütötte, aki emiatt a garázs falába ütötte a fejét, eszméletét rövid időre elvesztette. A sértettnek a bántalmazás miatt nyolc napon gyógyuló sérülései keletkeztek.

A támadó áldozata nadrágzsebéből kivette a 80 000 forint értékű mobiltelefont, a 2000 forint értékű pénztárcát, a benne lévő 12 000 forintot, a sértett személyes okmányait  és bankkártyáit.  Az elkövető kerékpárral távozott a helyszínről, útközben a sértett telefonját egy garázs tetejére dobta, a pénztárcából a készpénzt kivette, a pénztárcát és az iratokat egy kukába dobta.

A készpénz kivételével az elvett értéktárgyakat a nyomozó hatóság megtalálta és a sértettnek visszaadta.

Az ügyészség a vádiratban a többszörös és különös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és vagyonelkobzásra tett indítványt.