35 embert csapott be egy 40 éves szentpéterszegi nő

Még 2023 februárjában rendeltek el nyomozást a kalocsai rendőrségen ismeretlen tettes ellen csalás gyanúja miatt. Egy fajszi lakos ugyanis néhány hónappal korábban az egyik közösségi oldalon talált egy csoportot, ahol kézműves karácsony díszeket hirdetett egy nő. A későbbi sértett 25 ezer forint értékben rendelt különféle termékeket, ám hiába várta az ünnep ékeit, azok soha nem érkeztek meg. Persze kiderült, hogy csalóval kötött üzletet, aki sokakat megkárosított - közölte a rendőrség.

A kalocsai nyomozók rövid időn belül megtalálták a bűnelkövetőt, és aprólékos munkával megkeresték és kihallgatták a károsultakat is. A végső mérleg szerint a 40 éves szentpéterszegi nő 35 embert csapott be. A csaló különböző csoportokban hirdette portékáját. Áldozataitól 2000 és 25 000 forint közötti összegeket csalt ki; könyvet, díszeket, játékokat ígért cserébe, ám a termékek jelentős részét nem küldte el.

A jelenleg szabadlábon védekező asszonyt üzletszerűen elkövetett csalásokkal gyanúsítják. Ügyében a nyomozás befejeződött; ellene a rendőrök vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek