Vitézy Dávid: az első győzelem megvan, vasárnap jön a második

Az első győzelem megvan, vasárnap jön a második - reagált az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület közös főpolgármester-jelöltje Facebook-oldalán pénteken arra, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje visszalépett a javára.

Vitézy Dávid azt írta, amikor a főpolgármesteri kampányát elkezdte, tudta, hogy egyszerre kell legyőzni a kormány "Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító" Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely "országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését".

Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszi - közölte Vitézy Dávid, aki szerint a bejelentés "a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása". A vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak - értékelt Vitézy Dávid. Úgy véli, nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó ő maga.

Leszögezte ugyanakkor, hogy főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val, ügyek és a programja mentén teremtenek többséget a Fővárosi Közgyűlésben. Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese, "bukott pártkáderek helyett" szakemberekkel fogják vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. "Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre" - közölte.

Hozzátette, a programja továbbra is érvényes, nemet mond a "Maxi-Dubajra", a kínai magasvasútra, az "oligarchákra", és igent arra, hogy Budapest megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon a hévek fejlesztése.

Megvédi Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben, "ebben nincs alku és nem is lesz" - hangsúlyozta.

Azt kéri mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogassa, de az általa vezetett fővárosi listának is adjon bizalmat.

"Minden budapesti főpolgármestere leszek, legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki szavazó, vagy akár olyan budapesti, aki egyik pártpolitikai tömbbel sem szimpatizál vagy most szavaz először", "nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos", főpolgármesterként a kormánnyal és a pártokkal szemben is a budapestiek érdekeit fogom képviselni - fogalmazott.

Itt az idő, Budapestnek új főpolgármester kell, aki változást szeretne Budapesten, vasárnap adjon esélyt, és tegye meg a következő nagy lépést, hogy "fejlődő pályára állíthassuk Budapestet!" - írta Vitézy Dávid. (Fotó: MTI/Purger Tamás)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !