Új típusú hulladékgyűjtőket tesztelnek Budapesten

Nagyobb, modernebb közterületi hulladékgyűjtő tartályokat tesztelnek Budapesten - közölte a Budapesti Közművek az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziójának munkatársai folyamatosan nyomon követik a hulladékgyűjtők állapotát, kihasználtságát, és ahol a felmérések alapján indokolt, ott most új típusú tartályokat tesztelnek.

Így jelenleg 54, modernebb, a lakossági, illetve turisztikai szokásokhoz jobban illeszkedő edényeket szereltek fel a város kiemelt forgalmú, frekventált helyszíneire, többi között a pesti rakpart északi részére, a Deák térre és a Petőfi térre - írták.

Mint olvasható, a tartályok anyagukból és vastagságukból adódóan jobban ellenállnak a fagynak, hőnek, UV sugárzásnak, szennyeződéseknek és a rongálásoknak. Bordázott külsejüknek köszönhetően pedig nehezebb rajtuk matricákat, plakátokat elhelyezni.

A telepítések során a leginkább elhasználódott szemeteseket cserélték le új, nagyobb, talajhoz rögzített változatokra. A kihelyezett edények átlagosan 30, de van, ahol 80 literrel is nagyobbak, mint korábbiak.

Amennyiben az új típusú edények kedvező fogadtatásra találnak a fővárosiak körében, úgy a vállalat munkatársai a tesztidőszakot követően folytatják a régi edények cseréjét - közölte a társaság. (Fotó: FKF)