Tragédiához vezetett a kábítószer-kereskedelem, egy fogyasztó önkívületi állapotban kioltotta az életét Budapesten

Vádat emeltek egy kábítószer-kereskedővel és több beszerzővel szemben, miután az általuk közvetített és más kábítószerektől egy fogyasztó önkívületi állapotban kioltotta az életét - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, egy férfit jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével, három társát pedig kábítószer forgalomba hozatalával vádolja a főügyészség, és velük szemben fegyház-, börtön- és pénzbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer és pénz elkobzását indítványozza. A kereskedő férfi korábban letartóztatásban volt, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll - tették hozzá.

A vádirat lényege szerint egy 48 éves férfi 2020-2021-ben különböző kábítószereket árult Budapesten, így marihuánát, MDMA-tartalmú, úgynevezett ecstasy tablettákat, mefedront, amfetamint és LSD-t. A drogokat jellemzően egy III. kerületi pincében, illetve a XII. kerületi lakásában adta át - olvasható a közleményben.

2021. november 26-án egy társaság tagjai elhatározták, hogy egy VIII. kerületi lakásban szórakozni fognak, és kábítószereket is fogyasztanak majd. Egyikük megkereste ismerősét, aki több lépcsőben a 48 éves férfitől szerzett be LSD-t és extasyt. Az ügy további vádlottjai - egy nő és további két férfi - azok, akik részt vettek a forgalomba hozatalban - tudatta a főügyészség.

Közölték: a Józsefvárosban szórakozó társaság az este folyamán más forrásból vett marihuánát is fogyasztott. A kora reggeli órákban az egyik férfi a kábítószerek hatására önkívületi állapotba került, megsebesítette magát, és a sérülés következtében pár nappal később, a kórházban elhunyt - tették hozzá.

A kábítószer-bűnözés elleni rendőrök elfogták a 48 éves férfit, lakásán kábítószert, több mint 5 millió forintot és a kábítószer adagolásához szükséges eszközöket foglaltak le, valamint a társait is azonosították - írta a Fővárosi Főügyészség.