Több nőt is megpróbált megerőszakolni egy külföldi férfi Borsodban egy ünnepségen

A Szikszói Járásbíróság ítéletet hozott annak a külföldi állampolgárságú férfinak az ügyében, aki egy borsodi kisvárosban tartott ünnepségen nőkkel erőszakoskodott.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott – trágár kifejezések használata mellett – megragadta és fogdosni kezdte a sértettet, majd a földre húzva megpróbálta alsóruházatát levenni. A sértett segélykiáltását észlelték a vele egy társaságban lévők, odasiettek, így a férfi távozott a helyszínről.

A vádlott néhány perccel később két másik sértetthez ment oda, egyikőjüket simogatni kezdte, majd a másik sértettet – miután az rászólt a férfira és nem hagyta magát megcsókolni – egy alkalommal ököllel megütötte, melynek következtében a nő feje a kerítésnek ütődött. A terhelt ekkor megpróbálta a sértett ruházatát felhúzni, de cselekménye nem járt sikerrel, a közelben lévők ugyanis észlelték azt, így a férfi ismét elszaladt a helyszínről.  

A bíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntettének kísérletében, garázdaság bűntettében, testi sértés bűntettében és szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt halmazati büntetésül 4 év 4 hónap börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, végleges hatállyal eltiltotta továbbá minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna. A bíróság a vádlottat Magyarország területéről 10 évre kiutasította. A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, míg súlyosító körülményként esett latba a férfi kitartó szándéka mellett az, hogy a sértettek között fiatalkorú is volt. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !