Több mint kilogramm marihuánát találtak egy lakóautóban Letenyén

Kábítószer birtoklásának bűntette miatt indítványozta a Zala Vármegyei Főügyészség két férfi és egy nő letartóztatását, akik a gyanú szerint több mint 60 kilogramm marihuánát hoztak be Magyarország területére a letenyei határátkelőn, valamint az egyik férfi lakóhelyén is találtak kábítószer gyanús növényi anyagot. 

A Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, illetve a bizonyítási eljárás meghiúsítása, megnehezítése veszélyére tekintettel 30 napra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akinek a lakásán is találtak kábítószert. 

A jármű két utasa - egy nő és egy férfi - vonatkozásában az ügyész az indítvány elutasítását kérte, amellyel egyezően döntött a bíróság is, így ők szabadlábon védekezhetnek. 

Csak a szabadlábon védekező férfi gyanúsított esetében - védője távolléte miatt - nem jogerős még a döntés. 

A NAV korábbi közleménye szerint Olaszországból érkezett a gépkocsi, amit a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján választottak ki ellenőrzésre. A járőröknek feltűnt, hogy a rozoga lakóautó új rendszámot kapott, és az ajtajáról hiányzik a zár, ezért úgy döntöttek, hogy egy biztonságos ellenőrzési ponton alaposan átvizsgálják. A letenyei határátkelőhelyre kísérték a járművet, amiben 3 személy utazott. A lakóautót elsőként Harley, a cigaretta- és kábítószerkereső kutya szimatolta körbe, majd néhány perccel később, már jelzett is a guruló lakójármű oldalsó rekeszénél. Az egyenruhások összesen 63,97 kg marihuánát találtak az autó különböző tárolóiban.