Több millió forintot csalt ki hiszékeny nőktől az internetes szédelgő

A Komáromi Járásbíróság többrendbeli csalás bűntette és zaklatás vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet azzal a letartóztatásban lévő férfivel szemben, aki internetes társkereső oldalakon megismert nőktől csalt ki pénzt. A bíróság a vádlottat 5 év 6 hónap börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, 1,5 millió forint vagyonelkobzásra ítélte, valamint kötelezte a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárának megtérítésére. A bíróság elrendelte továbbá a Győri Járásbíróság egy korábbi ítéletével kiszabott – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – 1 év 6 hónap börtönbüntetés utólagos végrehajtását is. Az ítélettel szemben az ügyész a vádlott terhére, a szabadságvesztés súlyosításáért, míg a vádlott és védője elsősorban enyhítésért, másodsorban részbeni felmentésért jelentett be fellebbezést.

Az ítélet kihirdetését követően a bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta.

A vádirat szerint a vádlott 2019 őszén elhatározta, hogy rendszeres haszonszerzésre törekedve internetes párkereső oldalakon regisztrálva, tartós párkapcsolatra vágyó nők megtévesztésével egészíti ki jövedelmét oly módon, hogy párkapcsolatot ígér, majd különböző valótlanságokat állítva, többnyire maga iránt sajnálatot keltve, kölcsön ürügyén a sértettektől pénzt csal ki.

Az egyik esetben a vádlott az internetes oldalon keresztül párkapcsolatot létesített egy nővel, és annak ígéretével, hogy közösen vásárolnak házat, arra vette rá, hogy a nő a saját bábolnai családi házát eladja. A nő több részletben, összesen 10 650 000 forintot utalt át a férfinek 2021. január-május között azért, hogy ebből rendezze a közös házuk vételárát és egyéb költségeket, azonban a vádlottnak ilyen szándéka nem volt.

Egy másik sértettől nem létező dohányboltja üzemeltetéséhez kért és kapott kölcsön a vádlott 1 400 000 forintot, mely összeget a sértett részére nem fizetett vissza.

További hét esetben az internetes párkereső oldalakon megismert nőktől egészségügyi problémákra, szemműtétre hivatkozással kért és kapott kölcsön különböző pénzösszeget, ezzel többmillió forintos kárt okozva a sértetteknek. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !