"Temetőbe foglak tenni!" - Lányának tanárát inzultálta tanóra közben egy várpalotai nő

A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a 30 éves várpalotai nőt, aki lányának tanárát inzultálta tanóra közben. A bíróság a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott gyermeke általános iskolás tanuló. Az osztályfőnök a vádlott kislányával magatartási problémák miatt kettesben elbeszélgetett az iskola tornatermében órák után. A vádlott másnap megjelent az iskolában, és testnevelés óra közben benyitott a tornaterembe, majd odaszólt a tanórát tartó sértettnek, hogy beszélni kíván vele.

A sértett a tornaterem ajtajához ment, és jelezte a vádlottnak, hogy most nem alkalmas az időpont, mivel éppen tanórát tart 25 tanulónak. 

A vádlott azonban továbbra sem tett le szándékáról, ezért a sértett becsukta a tornaterem ajtaját a vádlott előtt, majd visszafelé indult a tanulók irányába. A vádlott azonban ekkor nagy lendülettel ismét benyitott, majd a tornaterembe lépve hangosan kiabálva számonkérte a sértettet amiatt, mert tegnap kettesben mert maradni lányával a tornateremben, és kiabált vele. 

A számonkérés során a vádlott megfenyegette a sértettet azzal, hogy a „temetőbe fogja tenni”, végül tenyerével rácsapott a sértett jobb alkarjára és távozott a helyszínről. A vádlott a köznevelési feladatokat ellátó sértettet munkavégzése során bántalmazta.

A végzés jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !