Számos üdülőt fosztott ki a Balaton déli partján, de egy nyaralótulajdonos elkapta a grabancát

A Siófoki Járási Ügyészség összesen többrendbeli lopás miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki alig két hét leforgása alatt számos üdülőt fosztott ki a Balaton déli partján, de Szekszárdon is besurrant egy ingatlanba.

A férfi az ötvenes éveiben jár, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször elítélték. A vád szerint a férfi 2023 júniusától kezdődően rövid időn belül Siófokon, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Fonyódon, Balatonbogláron, és Szekszárdon is besurrant, vagy – az ablakot befeszítve, más esetekben betörve – bejutott nyaralókba és lakóházakba, ahonnan készpénzt és nagy értékű ingóságokat zsákmányolt.

A vádlott tizenegy sértettnek közel kétmillió forint kárt okozott.

2023 júliusában az egyik váratlanul hazaérkező sértett tetten érte a nyaralóban értékek után kutató férfit, akit ezután a helyszínen visszatartott a járőrök megérkezéséig. A siófoki nyomozók ezt követően őrizetbe vették a férfit, azonban – a letartóztatásra irányuló ügyészi indítvány ellenére – a bíróság a vádlott bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve közügyek gyakorlásától, és – mivel a férfi a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt – járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a férfival szemben vagyonelkobzást is rendeljen el.