Rablót fogott éjjel egy hevesi étterem tulajdonosa

Másodszor tört be a vádlott egy hevesi étterembe, de a tulajdonos tetten érte, amikor megpróbált elfutni egy lopott mobiltelefonnal. A Hevesi Járási Ügyészség lopás bűntette mellett rablás bűntettével vádolja az elkövetőt.

A vád szerint a 30 éves férfi tavaly Heves belvárosában azzal kísérletezett, hogy találjon egy nyitott kaput, melyen át az adott épületbe bejutva onnan bármit ellophat, ami a keze ügyébe kerül. Végül egy étterem esetében szerencsével járt, a gazdasági bejáraton át be tudott menni a vendégtérbe, ahol több mint százezer forint készpénzt és egy bankkártyát vett magához.

A sikeren felbuzdulva két nappal később, éjféltájban megismételte a korábbi cselekményt, és ismét beosont a vendéglőbe. Ott addig kutatott, míg megtalálta egy asztalon a tulajdonos mobiltelefonját, melyet rögvest zsebre vágott. A további lopást a raktárból kilépő sértett akadályozta meg, rákiáltott ugyanis a terheltre, hogy mit keres ilyenkor az étteremben. A tetten ért tolvaj erre futásnak eredt, ám a tulajdonos a bejárat közelében utolérte, és megragadta hátulról a kabátját. A vádlott a már megszerzett telefonnal továbbra is el akart szaladni, ezért könyökkel hátracsapott, arcon találva így a sértettet. A megütött férfi hanyatt esett, de magával rántotta a rablót is, aki a földön kialakult dulakodás végén megadta magát. Mire a rendőrök kiérkeztek, a tettes zsebéből előkerült az elvett mobiltelefon.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – három év börtönt és három év közügyektől eltiltást szabjon ki az általa ellopott tárgyat erőszakosan megtartani igyekvő terhelttel szemben.