Megöltek egy prostitúcióra kényszerített fiatal nőt Győrben, a testét pedig egy bőröndben elrejtették

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség emberölés és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat egy házaspárral szemben.

A vádirati tényállás szerint a házaspár győri bérlakásába költözött a jövedelemmel nem rendelkező fiatal nő, aki a feleség fiának barátnője volt. Miután a fiatalok szakítottak, az egzisztenciális és szociális szempontból kiszolgáltatott helyzetben lévő nőnek prostitúciós tevékenységet kellett folytatni a feleséggel együtt. A bevételt a férjnek kellett átadniuk.

A lakás ajtajára vasrács volt felszerelve, az ajtó szinte mindig zárva volt. Az egyetlen kulcs a férjnél volt, aki saját belátása szerint hozott döntéseket arról, onnan kit enged ki, vagy oda kit enged be. Amikor a sértett nem akart prostitúciós tevékenységet folytatni, a férj tettleg bántalmazta.

A bűncselekmény napján összeveszett a házaspár amiatt, mert a feleség megtudta, a férj szexuális kapcsolatot létesített a sértettel. Emiatt a sértettet okolták, akit mindketten olyan súlyosan bántalmaztak, hogy a helyszínen életét vesztette. A holttestet a házaspár egy bőröndbe rejtve a lakásból kivitte és elrejtette.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő terheltekkel szemben – egyebek mellett – arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmények beismerése esetén a vádlottakkal szemben 16 év – 16 év fegyházbüntetést szabjon ki. A bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályokra tekintettel 22 és fél év szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.