Megkéselte testvéreit egy férfi Borsodnádasdon

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki egy családi rendezvény alkalmával egyik testvérét hasba szúrta, de a kés pengéje eltört, ezért egy újabb ilyen eszközt vett magához, mellyel másik testvérét nyaktájékon, felső testén és karjain szúrta meg. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott Borsodnádasdon egy családi rendezvényen, erősen ittas állapotban szóváltásba került szintén alkoholos befolyásoltság alatt álló testvéreivel. Egyiküket egy 8,5 cm pengehosszúságú késsel hasba szúrta úgy, hogy a penge eltört. Ezután a vádlott egy másik, 10 cm pengehosszúságú kést ragadott magához, amellyel másik testvérét szúrta meg testszerte többször. A sértetteknek később sikerült elmenekülniük, egyikőjük a földön fekvő, eszméletlen testvért a szomszéd portáig vonszolta, ahol segítséget kért. 

A terheltet a harmadik testvére fékezte meg, megakadályozva a további támadást.

A vádlott cselekménye következtében az egyik sértett a mellűri levegőgyülem miatt közvetett életveszélyes állapotba került, míg a másik sértett nyolc napon túl gyógyuló, szúrt sérüléseket szenvedett el, a sérülés jellege miatt esetében is kialakulhatott volna akár közvetett életveszélyes állapot is. 

A törvényszék a vádlottat két rendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt – melyből egy rendbeli kísérleti szakban maradt – halmazati büntetésül 9 év börtön fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 9 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta továbbá a feltételes szabadság lehetőségéből. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, megbánó magatartását és a sértetti megbocsátást, míg súlyosító körülményként esett latba a vádlott előéletében rejlő okok mellett az ilyen és hasonló bűncselekmények elszaporodottsága. 

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, az ügyészség pedig három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !