Megkéselte hűtlen élettársát egy ajkai nő

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 44 éves ajkai nőnek, akivel szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsított párkapcsolatban áll a sértettel, akivel Ajkán élnek együtt. A kapcsolatuk a gyanúsított hűtlensége miatt megromlott, mely miatt az utóbbi időben több konfliktus, nézeteltérés támadt közöttük. 

2024. május 24-én délután a gyanúsított a lakásukban tartózkodott, amikor a sértett hazaérkezett, ekkor mind a ketten szeszes italtól befolyásolt állapotban voltak. A sértett a gyanúsított szemére vetette a megcsalást, majd közölte vele, hogy takarodjon el a lakásból, menjen a szeretőjéhez, miközben becsmérlő jelzővel is illette őt.

A gyanúsított ideges lett, bement a konyhába, ahol magához vett egy körülbelül 20 cm pengehosszúságú kést, megindult a sértett irányába, miközben szidalmazta őt. A sértett a gyanúsítottal szemben állt, majd hátrafelé haladva megindult a szoba irányába, azonban a gyanúsított követte őt, közben ordított. A sértett próbálta lenyugtatni a gyanúsítottat, azonban ő a kezében tartott késsel a sértett feje irányába szúrt, melyet a sértett oly módon védett ki, hogy elfordult a gyanúsított elől, illetve kezét a fejéhez emelte, mely miatt a kés a felkarját sértette meg. A gyanúsított ezt követően újabb szúró mozdulatot tett a sértett feje irányába, melynek következtében megszúrta a sértett bal füle mögötti fejrészét.

A szúrásokat követően a gyanúsított felhagyott a sértett további bántalmazására irányuló szándékával, a kést önként letette, majd leült a konyhában lévő székre, a sértett ekkor értesítette a rendőrséget. 

A gyanúsított általi bántalmazás következtében a sértett olyan sérüléseket szenvedett el, melyek gyógytartama az előzetes orvosi vélemény alapján 8 napon belüli.

Figyelemmel a bántalmazás módjára, annak eszközére, a támadott testtájékra, a sértett védekezésére súlyosabb sérülés bekövetkezésének a lehetősége is fennállt, melynek elmaradása nem a gyanúsítotton múlott. 

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !