Megerőszakolt egy siketnéma, értelmi sérült nőt egy férfi a rétsági buszpályaudvaron

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfi ellen, aki egy buszpályaudvar mellett erőszakolta meg siketnéma áldozatát.

A vádirat szerint a férfi a rétsági autóbuszpályaudvaron észrevett egy siketnéma és értelmi sérült nőt, aki a váróterem mellett a földön feküdt. A férfi mögé lépett, a hóna alá nyúlva felemelte, az épület mögé vonszolta a közvilágítás nélküli területre, majd megerőszakolta.

Az elkövető cselekményének a buszpályaudvart éppen akkor ellenőrző és az erőszaktevést észlelő rendőrjárőr vetett véget.

Mivel a vádlott tisztában volt azzal, hogy a nő sem kiabálni, sem segítséget hívni, sem ellenállást kifejteni nem tud, ezért a járási ügyészség más védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolta meg.

Amennyiben a bíróság előkészítő ülésén az elkövető a váddal egyezően beismeri a cselekmény elkövetését, 8 év fegyházbüntetés és 10 év közügyektől eltiltás a mértékes indítvány, valamint a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is kizárják. Bűnössége megállapítása esetén viselnie kell a több mint 700 000 forintos bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.